magyar english
A cégről, rólunk...
2008. jún. 2.

Internet bank, és ami mögötte van

"A Bell IT Consulting 2001-ben alapult informatikai kisvállalkozásként kezdte működését, üzemeltetési és hálózattervezési feladatokat ellátva. Fél évnyi kutatási területen eltöltött idő után a cég figyelme a pénzügyi szektor felé fordult, ahol internet alapú technológiák, vékony kliens bevezetéséhez kapcsolódó tervezési, fejlesztési, szervezési és tanácsadási feladatokat lát el."

Ez volt az eredeti szöveg, amit kitaláltam a bemutatkozáshoz, de aztán rájöttem, hogy nem akarom ezt a komoly stílt vinni. Minek, hiszen számomra ez az egész nem erről szól.

Még mielőtt valaki rákérdezne: nem, semmi közünk a Bell Attlantic-hoz. Sem a Bell South-hoz. Sem a másik 15 Bell-el kezdődő nevű magyar vállalkozáshoz. Nem is kívánunk rájuk akaszkodni, sem termékeiket / szolgáltatásaikat lemásolni, sem konkurálni velük - sem most, sem a jövőben (aki esetleg mégis felfedezne valami ilyesmit, az szóljon). Mégis honnan a név? Cégjegyzékben meg lehet nézni a tulajdonost, le lehet fordítani angolra a családnevet, és minden világos lesz.

Néhány szó arról, hogy pontosan mit is csinálunk. Két részre bontanám:

  • Ami a hétköznapi ember számára nem érdekes: banki front- és back-office rendszerek / architektúrák / felhasználói felületek tervezése, és a bevezetéshez kapcsolódó szervezési feladatok - például: ügyvitel, jogi egyeztetés, fejlesztési support, tesztelés, automatizált tesztelés, ilyesmi.
  • Ami a hétköznapi ember számára érdekes: internet banki felületek és szolgáltatások kialakításához kapcsolódó különböző tanácsadási tevékenységek - például: hogyan tervezzünk felhasználóbarát felületeket, mit is jelent az "accessability", mi az, amit érdemes egyáltalán az ügyfél kezébe adni, és azt hogyan.

A cég számomra szórakozás. Pontosabban, nem a cég, hanem a cég honlapja. Ennek megfelelően - a felesleges energiáimat levezetendő - ide rakom fel azokat a kis miniprogramokat, megoldásokat, szolgáltatásokat, amiket a szabadidőmben, privát érdeklődésből fejlesztek, illetve, itt fognak megjelenni a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos meglátásaimat tartalmazó rövidebb publikációim. Azt remélem ettől, hogy talán egy-két bank érdeklődését felkelti, megfogadják egy-egy tanácsomat, bevezetnek egy-egy ötletet, ezáltal a világ (mármint az internet) jobb hely lesz.

Még egy fontos dolog: minden, honlapra kerülő dolgoról le fogom írni, hogy hogyan és miért úgy készült el, ahogy elkészült. Biztos lehet majd belőle tanulni - ha mást nem is, akkor azt, hogy miért nem akarod követni a leírt utat.

Címkék: